El passat diumenge 24 d'octubre més de setanta voluntaris es van reunir al barranc d'Algendar per fer feina en la recuperació del pas d'en Revull, que forma part del Camí Reial.

70 voluntaris participen en la recuperació del Pas d'en Revull (24/10/10)

El passat diumenge 24 d'octubre més de setanta voluntaris es van reunir al barranc d'Algendar per fer feina en la recuperació del pas d'en Revull, que forma part del Camí Reial.

El Consell Insular de Menorca, mitjançant el projecte europeu LIFE+RENEIX, ha donat suport a aquesta iniciativa, que permetrà restaurar una de les zones amb una biodiversitat més singular de l'illa, que inclou , entre d'altres, algunes espècies vegetals amenaçades.

Amb la feina dels voluntaris es van aixecar unes cantonades de marès que indiquen l'inici d'aquest itinerari, i es van desbrossar i netejar diversos trams del camí, la qual cosa permetrà ara aixecar les antigues parets seques desaparegudes o degradades que marcaven tot l'itinerari de baixada al barranc. A la part final del Pas d'en Revull es van fer actuacions per protegir i millorar l'estat de conservació de l'espècie Viola stolonifera, endemisme menorquí que té una distribució molt restringida.

A partir d'ara, les actuacions que desenvoluparà el projecte LIFE+RENEIX són la restauració de les parets seques en mal estat i la rehabilitació de trams de l'empedrat que s'han malmès per l'erosió. D'altra banda, pel fet de ser un camí molt popular i transitat per gent del poble i visitants, el seu potencial didàctic és molt elevat i és un lloc ideal per donar a conèixer els valors botànics i ecològics de la zona. Per açò, entre altres coses el projecte preveu, juntament amb la recuperació del camí, la instal·lació de senyalització i la creació d'un itinerari botànic educatiu dins el pas d'en Revull.

A més a més d'alguns voluntaris arribats de diverses parts de l'illa, van participar els col·lectius implicats en la recuperació del Camí Reial des de fa temps: Creu Roja de Ferreries, el grup de Miquel Morlà i amics, Voluntaris de Medi Ambient Ajuntament de Ferreries, l'Agrupament escolta Sant Bartomeu, l'Associació de Veïns de s'Enclusa i el grup de Protecció Civil. Membres de l'Ajuntament de Ferreries, i representants de la propietat també es van desplaçar diumenge al barranc per donar suport a la iniciativa.

Des del projecte LIFE+RENEIX agraïm a totes aquestes persones i entitats, com també a l'Ajuntament de Ferreries, la seva implicació i l'esforç dedicat al manteniment d'aquests espais naturals del municipi. Iniciatives com aquesta contribueixen a preservar l'extraordinària biodiversitat de la nostra illa.

Enllaços Relacionats

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Voluntaris 1Voluntaris 2Voluntaris 3
Voluntaris 4
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter