Notícies
Llistat de publicacions
 
S'ha publicat el llibre "Plantes de Menorca", una guia interpretativa de la flora de l'illa.Veure totes
Twitter

Presentació

Benvinguts a la pàgina web oficial del projecte LIFE+ RENEIX (LIFE+07/NAT/E/000756) “Restauració d'hàbitats d'espècies prioritàries a l'illa de Menorca”. Aquest projecte, que el Consell Insular de Menorca desenvolupa amb el suport de la Comissió Europea, es va iniciar el mes de setembre de 2009 i té una durada prevista de quatre anys, amb un pressupost total d'1.574.713 euros, finançats en un 50% pel programa LIFE+ de la Unió Europea.

L’objectiu principal del projecte és restaurar zones degradades on es desenvolupen algunes de les comunitats vegetals més diverses i amenaçades de l'illa de Menorca, que alberguen espècies d'interès prioritari incloses en la Directiva Hàbitats, així com alguns endemismes vegetals o altres plantes considerades molt rares per la seva distribució restringida.

Un dels objectius principals de la Unió Europea en matèria de medi ambient és frenar la pèrdua de biodiversitat i restaurar hàbitats i sistemes naturals. El projecte LIFE+ RENEIX pretén fixar les bases de la restauració d'hàbitats i ecosistemes de l'illa que han estat sotmesos a processos de degradació, i en aquest sentit és una iniciativa pionera en l'àmbit regional, que podrà servir com a referent per a altres zones amb problemes similars.

El Consell Insular de Menorca ha desenvolupat anteriorment diferents projectes LIFE (Pla de desenvolupament sostenible, LIFE FLORA “Conservació d'àrees amb flora amenaçada a l'illa de Menorca”, LIFE BASSES “Gestió i conservació de basses temporals a Menorca”), i paral·lelament al projecte LIFE+ RENEIX va iniciar el projecte LIFE+ BOSCOS “Gestió forestal sostenible en un context de canvi climàtic”, que actualment està paralitzat temporalment. Aquests projectes suposen un avanç significatiu en el compliment dels objectius inclosos en la declaració de Menorca com a reserva de biosfera per la UNESCO l'any 1993.

En aquesta pàgina trobareu tota la informació rellevant del projecte, els objectius, els continguts i les accions previstes, l'estat de desenvolupament i les vies per participar-hi, així com tota la documentació, tant de caràcter divulgatiu com tècnic, que es generi en el marc del projecte.

Destaquem...


SIMPÒSIUM DE CLAUSURA DEL PROJECTE LIFE+RENEIX
Els dies 28 a 30 de maig se celebrarà a Ciutadella de Menorca el Simpòsium "Experiències de restauració d'hàbitats i conservació de la biodiversitat". Entrau a la pàgina web del simpòsium.

GEOLODIA 2014 EXCURSIÓ PER BINIMEL·LÀ
El Geolodia 2014 dedicarà la seva excursió d'enguany a recórrer l'àrea de Binimel·là restaurada per LIFE+RENEIX. Consulta la notícia.

CONCURS FOTOGRÀFIC
El projecte LIFE+RENEIX posa en marxa un concurs fotogràfic per escollir la imatge que il·lustrarà la portada del llibre sobre biodiversitat florística "Plantes de Menorca". Consulta la notícia.

EL PROJECTE LIFE+RENEIX PARTICIPARÀ AVUI AL PROGRAMA TIRA TIRA D'IB3 TELEVISIÓ
En el capítol d'avui, el programa recorrerà la costa nord de Menorca, concretament el tram del Camí de Cavalls comprès entre Els Alocs i La Vall, i visitarà dues zones restaurades pel nostre projecte. Consulta la notícia.

LA REVISTA XERRA I XALA PUBLICA UN ARTICLE SOBRE LA RESTAURACIÓ DE BINIMEL·LÀ
La revista des Mercadal publica aquest mes de gener un article dedicat a la restauració paisatgística de Binimel·là que realitza el nostre projecte. Consulta la notícia.

JORNADES DE MEDI AMBIENT DE LES ILLES BALEARS
El projecte LIFE+RENEIX participa a les Jornades de Medi Ambient de les Illes Balears, que es celebren a Menorca els dies 14 i 15 de novembre. Descarrega el programa de les Jornades.

EL VISOR DE MEDI AMBIENT DEL PROJECTE LIFE+RENEIX, JA DISPONIBLE
El passat divendres 8 de novembre es va presentar públicament el visor de medi ambient a les I Jornades d'informació territorial de Menorca. Entra al visor.

LA BTT JOVE, AMB LA CAMPANYA "FES SALUT, FES NATURA"
La volta en BTT per a joves (1 al 3 de novembre), organitzada per la Penya Ciclista de Ciutadella, ha col·laborat en la campanya "Fes salut, fes natura" del projecte LIFE+RENEIX, dedicada a fomentar pràctiques esportives responsables amb el medi natural. Veure imatges de la campanya.  Més informació de la campanya.