D.6. Organització de jornades informatives i de participació ciutadana

En el marc del projecte LIFE+RENEIX s'han desenvolupat jornades informatives amb els tallers municipals d'Agenda Local 21 des Mercadal i de Ferreries, així com amb diferents col·lectius de Ferreries i altres entitats de l'illa implicades en actuacions de gestió del medi natural.

A més s'han organitzat diferents jornades de voluntariat que han comptat amb una àmplia participació ciutadana. En els anys 2010-11 es van realitzar dues jornades de participació al Pas d'en Revull (la primera el 24 d'octubre de 2010 i la segona el 27 de novembre de 2011) en què s'ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats cíviques de Ferreries.

Durant l'any 2012 s'han realitzat quatre jornades de voluntariat en diferents zones del projecte:

Restauració del sistema dunar del Pilar: el passat juliol dues organitzacions juvenils (Mar de Joves i un grup d'escoltes de Catalunya i el País Basc) van col·laborar en la recuperació del sistema dunar del Pilar amb la col·locació de brancatge per la interferència eòlica i l'eliminació de vials. En total van participar uns 40 joves en aquestes jornades durant els dies 23, 24 i 30 de juliol.

Senyalització de l'itinerari botànic del pas d'en Revull: aquesta actuació es va dur a terme el 20 d'octubre amb l'ajuda d'un grup de voluntaris de Protecció Civil de Ferreries, que s'encarrega de mantenir el tram del pas d'en Revull.

Revegetació i retirada de residus as Alocs: un grup d'unes 40 persones del programa "Bosques BBVA" va participar en una jornada de voluntariat as Alocs el 17 de novembre de 2012. En aquesta jornada es va realitzar una sembra de plantes al vial que es va descompactar a l'inici de la restauració i també es van retirar nombrosos residus i restes de construccions il·legals que havien ocupat la zona fins a l'any 2007.

D'altra banda, el 29 de maig de 2012 el equip tècnic va ser convocat a una reunió del Taller de l'Agenda Local 21 des Mercadal per exposar les actuacions que s'executaran en Binimel·là, dins el programa de comunicació dirigit a la població local des Mercadal per donar a conèixer el projecte, programa que també inclou la realització d'una enquesta de percepció social. 

Durant l’any 2013 hem comptat amb grups de voluntaris del programa Joves a la Mar i d’escoltes, que han col·laborat en la restauració del sistema dunar del Pilar.

Està previst realitzar més jornades de voluntariat per tal d'implicar la ciutadania en les accions de restauració del medi natural, com una via important de sensibilització social.  

Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter