“Entre pedres” imatge guanyadora del concurs fotogràfic per il·lustrar la portada del llibre “Guia de les plantes de Menorca” del projecte LIFE+ RENEIX


La fotografia “Entre pedres” de Damià Coll Coll ha resultat la guanyadora del concurs de fotografia que va convocar l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca per il·lustrar la portada del llibre “Guia de les plantes de Menorca” que es publica com a producte final del projecte LIFE+ RENEIX. Aquesta publicació sorgeix de la necessitat de contribuir a la divulgació de la particular biodiversitat botànica que té la nostra illa, un dels objectius del projecte LIFE+ RENEIX.

El jurat també ha atorgat un 2n premi i destacat 5 fotografies finalistes del concurs. El jurat ha escollit entre un total de 103 fotografies que es van presentar.

De la fotografia guanyadora, titulada “Entre pedres” el jurat ha valorat especialment la senzillesa amb què resumeix les especials condicions ambientals que condicionen la vida de moltes espècies botàniques a la nostra illa. La segona fotografia premiada, titulada per l'autora “Crocus cambessedesii”, que en aquest cas il·lustrarà la contraportada del llibre, és una imatge evocadora de la bellesa i senzillesa d'una espècie endèmica, el safrà bord, que només viu a Menorca i Mallorca.
El jurat ha estat conformat per: Joan Juaneda, cap de Servei de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca, David Carreras, membre de l'Institut Menorquí d'Estudis, el dissenyador Pepe Torrent, el fotògraf Carles Mascaró i Pere Fraga, tècnic del projecte LIFE+RENEIX. En general, el jurat ha volgut destacar la gran qualitat de les imatges presentades per part dels participants a aquest concurs fotogràfic.

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera, està ultimant l’edició del llibre “Guia de les plantes de Menorca” que s'edita en tres idiomes: català, castellà i anglès. La guia s'estructura en dues parts diferenciades: la primera, fa un repàs de les principals espècies que hom pot trobar a l’illa, per abordar, a la segona part, una descripció de 10 itineraris botànics que el projecte LIFE+RENEIX ha creat per a la descoberta de la biodiversitat botànica més singular de Menorca.


Menorca, 12 de juny de 2014.

Enllaços Relacionats

Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter