Reunió del Comité Científic i acte inaugural del Simpòsium de Restauració d'Hàbitats i Conservació de la Biodiversitat del projecte LIFE+RENEIX


Avui dia 28 de maig, s'ha reunit per darrera vegada el Comitè Científic del projecte LIFE+ RENEIX a la seu del Consell Insular de Menorca, reunió en la qual s'ha passat revista a totes les actuacions realitzades durant els quatre anys de durada del projecte.

El Comitè Científic està integrat per un equip de científics de diferents disciplines i vinguts de diferents universitats i entitats de l'illa i de l'estat espanyol; durant els quatre anys en què s’ha desenvolupat el projecte aquest equip d’experts ha anat seguint les actuacions que s’han portat a terme.

Durant l’execució del projecte LIFE Reneix s’ha treballat intensament en la restauració d'hàbitats naturals degradats i l’aportació del Comitè Científic en aquest aspecte ha estat molt profitosa i enriquidora. Així doncs, l’equip tècnic del projecte ha decidit portar aquest darrer comitè d’experts una mica més enllà i ha organitzat, com un dels actes de cloenda del projecte, un simposi sobre experiències de restauració d'hàbitats i conservació de la biodiversitat, que es celebrarà a Ciutadella de Menorca des d'avui fins al 30 de maig de 2014.

L’acte inaugural del Simpòsium “Experiències de restauració d’hàbitats i conservació de la biodiversitat” s’ha celebrat avui al Cercle Artístic de Ciutadella. L'acte, que ha estat obert al públic, ha estat inaugurat pel President de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, la Directora General de Medi Natural del Govern de les Illes Balears i l’alcalde de Ciutadella. Durant l’acte ha tingut lloc la presentació de l'audiovisual del projecte, on es resumeixen les actuacions portades a terme durant els quatre anys del mateix. Seguidament, els tècnics del projecte han realitzat la conferència "El projecte LIFE+RENEIX i les experiències de restauració d'hàbitats desenvolupades a Menorca". Aquest acte ha servit també per agrair la seva contribució als propietaris dels terrenys que han possibilitat la realització del projecte i als nombrosos voluntaris, entitats i empreses que han col·laborat d'una manera o altra en la seva realització.

Al llarg de dijous i divendres, el Simpòsium se celebrarà a les instal·lacions del Convent de Sant Agustí de Ciutadella, on els participants exposaran experiències d’èxit portades a terme per a la restauració d’hàbitats naturals. El simpòsium compta amb 55 persones inscrites, que provenen de diversos punts de l'estat: Andalusia, Múrcia, Madrid, Canàries, Albacete, Catalunya i Balears. Molts dels participants estan vinculats al desenvolupament de projectes LIFE arreu de l'estat. Segons el Conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, “des del Consell Insular de Menorca som conscients què l’intercanvi d’experiències de casos pràctics de restauració d'hàbitats pot ser de gran utilitat de cara a futurs projectes de restauració, per això el Simpòsium serà una gran oportunitat per a molts professionals del medi ambient per reflexionar i discutir amb experts nacionals i internacionals sobre metodologies i tècniques utilitzades de forma habitual i els resultats que s’obtenen. A més, recordem que LIFE+RENEIX és el primer projecte de recuperació d'hàbitats desenvolupat a la Reserva de Biosfera de Menorca”.

Com a novetat, l’Acte inaugural de dia 28 i les sessions del Simpòsium de dia 29 i 30 es podran seguir en directe a través del canal d’streaming del Consell Insular de Menorca: (https://new.livestream.com/consellinsularmenorca/simposilifereneix).Més informació sobre el Simpòsium a:
http://lifereneix.cime.es/Contingut.aspx?IdPub=9066&Menu=Simposium


Maó, 28 de maig de 2014

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Reunió del Comitè Científic 2014Inauguració simposi 2014
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter