Geolodia 2014 dedica la seva excursió a recórrer l'àrea de Binimel·là restaurada per LIFE+RENEIX


El Geolodia és una activitat gratuïta que tracta d’apropar la geologia a tota la població i pretén donar a conèixer quina és la feina dels geòlegs al camp i com es pot aprendre a llegir en les roques i paisatges.

Aquesta activitat es celebra el mateix dia en totes les províncies de l’estat espanyol, amb l’organització simultània d’una excursió en llocs interessants pel seu entorn geològic. Les sortides de camp són obertes a tot tipus de públic, sigui quin sigui el coneixement de geologia dels assistents. A les Illes Balears és organitzada i patrocinada per l’Associació de Geòlegs de les Illes Balears (AGEIB) en col·laboració amb les empreses de geologia locals.

Per a la edició del 2014 a Menorca s’ha escollit un recorregut entre les platges de Binimel·là i Cala Mica. La diversitat de roques i l’espectacularitat i atractiu de les seves formes en justifiquen l’elecció. Correspon a un dels punts de major interès geològic de l’illa, que ja va ser objecte de l’edició del Geolodia al 2012. La sobtada arribada d’una violenta tempesta va provocar l’anul·lació d’aquesta sortida un cop s’havia iniciat.

D’aquesta manera, el Geolodia 2014 neix amb la voluntat de complementar l’excursió del 2012. Tanmateix, l’itinerari proposat presenta diverses modificacions respecte a l’anterior. Aquest fet, que per una banda confereix un interès afegit per als assistents a l’edició del 2012, es deu en gran mesura a les obres de restauració ambiental que s’han desenvolupat recentment en el marc del projecte LIFE+RENEIX del Consell Insular de Menorca amb el suport de la Comissió Europea.

El Geolodia 2014 s'ha celebrat el diumenge 11 de maig, i ha comptat amb la participació de 98 persones, guiades per 4 geòlegs de l'Associació de Geòlegs de les Illes Balears: Antoni Obrador, Agustí Rodríguez, Britta Hernández i Joan Fortuny.

Maó, 12 de maig de 2014

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Geolodia 2014geolodia 2014-1geolodia 2014-2
geolodia 2014-3geolodia 2014-4geolodia 2014-5
geolodia 2014-6geolodia 2014-7geolodia 2014-8
geolodia 2014-9
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter