El dilluns 12 d'agost, un grup de sis joves de l'Agrupament Escolta Torxa d'Igualada han participat activament en una actuació de restauració del sistema dunar del Pilar

Un grup d'escoltes d'Igualada col·labora amb el projecte LIFE+ RENEIX en una jornada de voluntariat al Pilar (12/08/13)

El dilluns 12 d'agost, un grup de sis joves de l'Agrupament Escolta Torxa d'Igualada han participat activament en una actuació de restauració del sistema dunar del Pilar, acció que es du a terme dins el projecte LIFE+RENEIX de restauració d'hàbitats naturals degradats que executa l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca. Fa uns dies els responsables d'aquest agrupament es van posar en contacte amb el personal de l'Agència pel seu interès en executar programes de voluntariat ambiental que serveixin per donar un contingut educatiu i participatiu a la ruta que fan aquesta setmana per Menorca. Posteriorment a aquesta actuació, en col·laboració amb el Parc Natural de s'Albufera des Grau, realitzaran la neteja d'algunes platges d'aquesta zona protegida.

Els treballs al sistema dunar del Pilar han consistit en la instal·lació de brancatge sec en forma de barreres d'interferència eòlica, que actuen de manera efectiva per regenerar zones erosionades pel pas de gent que hi transitava de manera dispersa abans que s'habilités un únic camí d'accés a la platja. Aquest sistema de barreres d'interferència eòlica s'ha desenvolupat en el marc d'aquest projecte a diferents zones dunars des de fa més de un any, amb resultats més que satisfactoris quant a la retenció d'arena, barratge del pas i germinació espontània de plantes pròpies d'aquests ambients.

El Pilar acull un dels sistemes dunars més extensos i interessants de l'illa, que, a més d'un valor paisatgístic i cultural extraordinari, alberga una elevada diversitat florística i constitueix un dels santuaris de la flora endèmica de Menorca. Per això és una de les zones seleccionades pel projecte LIFE+RENEIX per a diferents tasques de restauració ambiental. Aquest projecte compta amb el suport de la Demarcació de Costes de les Illes Balears i de l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals, organisme que té la propietat de la finca d'Alfurí i que també està implicat en la seva recuperació i la posada en valor dels singulars valors naturals de la zona.

Enllaços Relacionats

Imatges relacionades

Imatges relacionades
123
456
78
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter