La setmana del 17 al 21 de juny s'ha fet una tercera campanya de recol·lecció de material i d'estudi in situ de les poblacions de Cymbalaria.

Campanya de mostreig de les poblacions de Cymbalaria del grup C. fragilis

La setmana del 17 al 21 de juny s'ha fet una tercera campanya de recol·lecció de material i d'estudi in situ de les poblacions de Cymbalaria. En aquesta ocasió s'han visitat les que mostren característiques afins a les plantes que s'han classificat com C. fragilis. Aquesta actuació és un valor afegit en el projecte LIFE+ RENEIX (http://lifereneix.cime.es) ja que la conservació d’aquesta espècie és un dels objectius del projecte pel seu caràcter endèmic i amb poblacions reduïdes.
En total s'han visitat, en aquesta campanya, sis localitats, i de totes elles s'han pogut fer les mesures corresponents de les flors i s'ha recollit material per l'estudi genètic i per disposar de testimonis d'herbari.
A la vegada aquesta actuació s'emmarca en un estudi més ampli que abraça tota l'àrea de distribució del gènere Cymbalaria (endèmic de la Mediterrània) i que té com a objectiu determinar i establir les relacions taxonòmiques entre les espècies, i especialment resoldre grups conflictius o poc coneguts. Un d'ells és el grup d'espècies de les illes del Mediterrani occidental, entre elles Menorca. Tot açò vol ser una contribució més al coneixement de la nostra flora endèmica com a part del patrimoni natural exclusiu de l'illa.
L'estudi està sent desenvolupat per un grup d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona amb el suport local i l’assessorament de tècnics del projecte LIFE+ RENEIX de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i forma part d'una tesi de doctorat en botànica.

Imatges relacionades

Imatges relacionades
MostreigMostreig2Cymbalaria
Cymbalaria1
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter