Que l'illa de Menorca té una riquesa florística destacable ja no se li escapa a ningú. Amb unes 1.300 espècies conegudes i una gran presència d'endemismes...

El projecte LIFE+RENEIX presentarà a la Festa del Medi Ambient els seus 10 itineraris per conèixer la flora de Menorca (06/06/13)

Que l'illa de Menorca té una riquesa florística destacable ja no se li escapa a ningú. Amb unes 1.300 espècies conegudes i una gran presència d'endemismes, és a dir, espècies exclusives de Menorca o que compartim amb altres illes mediterrànies, descobrir la flora de Menorca és quelcom que val la pena.

El projecte europeu LIFE+RENEIX, que desenvolupa l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular en el període 2010-2013, té com a objectiu general la restauració ambiental de diverses zones de Menorca que alberguen algunes de les comunitats florístiques més singulars. Però també dedica esforços a divulgar entre la població la importància que té conservar aquest gran patrimoni florístic.

Per aquest motiu, es treballa en la creació de 10 itineraris botànics per apropar aquesta biodiversitat a la gent de l'illa. I la Festa del Medi Ambient de Maó serà una gran oportunitat per començar a donar a conèixer aquests itineraris. Tres d'ells estan senyalitzats: es tracta dels itineraris del Pilar, des Pas d'en Revull i Es Torretó, on des de fa un parell d'anys s'organitzen visites escolars per explicar les particularitats de la flora de Menorca als més petits. La resta dels itineraris estaran disponibles a través d'una aplicació web i una guia botànica en la qual està treballant l'equip tècnic del projecte en aquests moments.

A partir d'aquesta tardor l'Agència Menorca Reserva de Biosfera organitzarà un calendari de visites guiades a cadascun d'aquests itineraris botànics per a les persones que estiguin interessades a conèixer-los.

Cal dir també, que tots ells discorren per espais de la Xarxa Natura 2000, la xarxa d'espais protegits de la Unió Europea, que està formada pels llocs d'interès comunitari (LIC), les zones d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i les zones d'especial conservació (ZEC). A Menorca aquesta xarxa ocupa devers un 35% de la superfície terrestre i alberga una part important del nostre patrimoni natural, els hàbitats i les espècies més singulars i exclusius de Menorca.

Maó, 6 de juny de 2013

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Mapa
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter