Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, l'ajuntament de Maó organitza una fira els dies 7-8 de juny. El projecte LIFE+RENEIX serà present a l'estand de Menorca Reserva de Biosfera, i ofereix una activitat per conèixer la flora de jardins i parcs de Maó.

LIFE+RENEIX participa a la festa del medi ambient a Maó

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el dia 5 de juny, l'Ajuntament de Maó ha organitzat la Festa del Medi Ambient entre els dies 3 i 8 de juny, amb un seguit d'activitats adreçades al públic de totes les edats. L'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha volgut sumar-se a aquesta interessant iniciativa que cerca apropar les diverses activitats mediambientals que es celebren a l'illa a tota la població.

Les activitats s'han agrupat per temàtiques. Així, el dimarts dia 4 de juny s'han programat dues xerrades a la sala d'actes de l'ajuntament centrades en la relació entre arquitectura i medi ambient: “Tècniques de construcció sostenible” (a càrrec de Paula Ferrando i Flora Ritman), i “Arquitectura, ciutat i medi ambient” (a càrrec de Jesús Cardona de l'estudi Nontropia).

El dimecres, 5 de juny a les 18:30h, també a la Sala d'Actes de l'ajuntament de Maó, tindrà lloc la xerrada i degustació "Alimentación sana, ecológica y sostenible" a càrrec de Raquel Magem, dietista i xef macrobiòtica i energètica, amb la col·laboració de s'Hort Ecològic.

El dijous les activitats estan dedicades als temes energètics. Arranquen a les 17h amb una visita guiada al parc eòlic des Milà, organitzada per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i el Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca. Per assistir-hi cal reservar plaça al 971 356 251 o enviar un correu a reserva.biosfera@cime.es, i l'organització es farà càrrec del transport. Després, a partir de les 19:15h, a la Sala d'Actes es faran dues xerrades: “Milà, el primer parc eòlic de les Illes Balears”, a càrrec de Rafa Muñoz i ales 20h “Som Energia, quan els ciutadans són els protagonistes” a càrrec de Xavi Camps (Cooperativa Som Energia).

FIRA DEL MEDI AMBIENT:

El divendres a partir de les 11h fins les 20h, i el dissabte de 10 a 14h, arrenca la Fira del Medi Ambient des de la plaça de s'Esplanada fins a la plaça de la Constitució, amb diferents activitats per a infants i adults.

Aquests dos dies, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera estarà present a la Fira amb un estand situat a la plaça Constitució, des d'on s'informarà als visitants de les principals activitats que desenvolupa l'Agència. Així, els diversos projectes europeus LIFE de conservació de la biodiversitat, la iniciativa Leader, la Infraestructura de Dades Espacials (IDE Menorca), l'OBSAM, etc. ompliran d'activitat l'estand de l'Agència.

Des d'aquesta carpa de l'Agència sortirà el divendres i el dissabte una visita botànica guiada pel centre de Maó, titulada “Plantes i ramells dels parcs i jardins de Maó”. La ruta servirà per descobrir els arbres singulars, la flora i la biodiversitat dels parcs i jardins de la ciutat, a càrrec de Pere Fraga, del projecte LIFE+RENEIX. Per a més informació i inscripcions basta amb enviar un correu a life.reneix@cime.es o telefonar al 971 356 251. Aquesta activitat es farà el divendres a les 17:30h i el dissabte a les 10h.

Altres activitats que es faran durant la fira són un contacontes infantil, una xerrada infantil sobre menjar sa i ecològic, una exhibició de falconeria, un espectacle de titelles i una xerrada sobre teràpia floral. Totes les activitats són gratuïtes. Per a més informació podeu descarregar el programa a http://www.biosferamenorca.org o al web de l'Ajuntament de Maó.

El lema d'enguany per al Dia Mundial del Medi Ambient és Pensa. Alimenta't. Estalvia, per fer incidència sobre un consum responsable d'aliments. La producció d'aliments és una de les activitats humanes que més impacten sobre el medi ambient i l'ús de recursos i de territori a escala global, i l'ONU ens recorda, un dia com avui, que és necessari avançar cap a una producció i distribució equitativa i sostenible d'aliments. Per açò és imprescindible que canviem els nostres hàbits de consum i optem per una alimentació sana, basada en productes locals i produïts amb mètodes sostenibles, que eviten l'ús agroquímics i mantenen la biodiversitat dels ecosistemes. Podeu trobar més informació sobre el Dia Mundial del Medi Ambient 2013 a: http://www.unep.org/spanish/wed/theme/

Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter