Uns quaranta voluntaris van participar el passat dissabte 17 de novembre en una jornada de voluntariat del projecte LIFE+RENEIX per dur a terme tasques de recuperació ambiental de la cala des Alocs, a Ferreries.

40 voluntaris de Bosques BBVA col·laboren amb el projecte LIFE+RENEIX as Alocs (19/11/12)

Uns quaranta voluntaris van participar el passat dissabte 17 de novembre en una jornada de voluntariat del projecte LIFE+RENEIX per dur a terme tasques de recuperació ambiental de la cala des Alocs, a Ferreries.

La iniciativa Bosques BBVA es va desenvolupar a diferents indrets de l’Estat Espanyol, on han participat treballadors del banc i familiars. A Menorca, aquesta entitat va contactar amb el projecte LIFE+RENEIX del Consell Insular de Menorca per coordinar una actuació ambiental en el marc de la reserva de biosfera. Els treballs es van dur a terme a la zona des Alocs, que està sent objecte d’una restauració ambiental per part d’aquest projecte.

Aquesta zona va ser objecte d’una operació urbanística als anys 70, moment en què va començar el procés de degradació ambiental d’aquest indret singular de la costa menorquina. L’objectiu del projecte LIFE+RENEIX per a la zona és frenar aquest procés de deteriorament i contribuir a la salvaguarda del ric patrimoni natural de la zona, a més de millorar la satisfacció de la població local i visitant amb l’ordenació de l‘ús públic i la millora del paisatge. Recuperar la zona humida, a la desembocadura del torrent des Alocs, i tancar els vials incontrolats existents que són l’origen de processos erosius i una amenaça per a la flora de la zona, són algunes de les fites d’aquest projecte.

Els voluntaris van sembrar més de 200 plantes autòctones que contribuiran a la regeneració dels hàbitats naturals que han estat fragmentats per la presència del principal vial urbanístic. D’altra banda, els voluntaris van retirar nombrosos residus i restes de construccions il·legals, i amb això ha millorat substancialment la qualitat ambiental i paisatgística de tota la cala.

Estam convençuts que iniciatives com aquesta, en què s’implica la societat civil en la recuperació i conservació del patrimoni natural, tenen una importància cabdal, i uns efectes fins i tot més enllà dels resultats de les tasques efectuades, ja que promouen una conscienciació de la ciutadania i un sentiment de responsabilitat cap a la salvaguarda del valuós patrimoni que hem heretat.

Volem agrair sincerament la inestimable col·laboració del grup de voluntaris de BBVA i de Jeep Safari Menorca.

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Alocs1Alocs2Alocs3
Alocs4Alocs5
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter