Sis grups de primer d'ESO d'estudiants, uns 130 alumnes, de l'IES Cap de Llevant de Maó han pogut conèixer la setmana passada (12-16 de novembre) la importància dels itineraris botànics del Pas d'en Revull, al Barranc d'Algendar.

Alumnes del Cap de Llevant visiten l'itinerari botànic del projecte LIFE+RENEIX al pas d'en Revull

Sis grups de primer d'ESO d'estudiants, uns 130 alumnes, de l'IES Cap de Llevant de Maó han pogut conèixer la setmana passada (12-16 de novembre) la importància dels itineraris botànics del Pas d'en Revull, al Barranc d'Algendar.

La creació d'aquests itineraris botànics és una altra de les actuacions que duu a terme l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, en el marc del projecte europeu LIFE+RENEIX. Fins al moment s'han creat dos itineraris botànics entorn al Barranc d'Algendar.

El primer a la zona des Pas d'en Revull, al Camí Reial de Ferreries, zona de gran valor ecològic on el projecte ha desenvolupat diverses actuacions de restauració del camí consistents en construcció de murs de paret seca, restauració d'empedrats, col·locació de barreres d'ullastre i plantació d'espècies arbòries típiques del barranc. Ara l'actuació s'ha culminat amb la instal·lació d'una cartelleria interpretativa que ajuda al visitant a conèixer les espècies vegetals típiques del barranc i alguns dels seus hàbitats més singulars.

El segon itinerari botànic es situa aquest cop a Ciutadella, dins la finca pública des Torretó, que alberga també una casa de colònies. Aquest itinerari està pensat per ser un complement a les estades educatives que s'hi realitzen i com a valor afegit per als visitants. En aquest cas, l'itinerari botànic és complentari al des Pas d'en Revull, per situar-se a la part alta del barranc damunt la plataforma calcària, i albergar així altres espècies vegetals i comunitats típiques del paisatge agroforestal en mosaic típic de l'illa.

Aquests itineraris han estat dissenyats per sensibilitzar a la població local sobre la riquesa de la biodiversitat que alberguen moltes zones de la Xarxa NATURA 2000 de la nostra illa. Els continguts dels cartells han estat elaborats per l'equip tècnic del projecte i, a més, la cartelleria té la particularitat d'haver estat realitzada emprant llenya d'ullastre per un artesà arader local.
De manera complementària a la instal·lació d'aquests itineraris botànics, s'han organitzat visites guiades de grups escolars d'ESO i Batxillerat, que tenen com a finalitat explicar la importància ecològica de les comunitats vegetals, així com donar a conèixer les plantes més comunes, singulars o emblemàtiques que es troben durant el recorregut. Per al present curs, fins al moment s'han rebut sol·licituds d'11 grups només del programa Salut Jove del CIMe. Durant el passat curs, van realitzar la visita al Pas d'en Revull 13 grups de diferents instituts de l'illa.

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Revull1Revull2Revull3
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter