El passat dissabte dia 20 d'octubre, un grup de voluntaris de medi ambient de la Creu Roja de Ferreries i de Protecció Civil, col·laboraren amb l'equip del projecte per instal·lar la senyalització informativa del camí.

Voluntaris de Ferreries col·laboren en la instal·lació de l'itinerari botànic al pas d'en Revull (22/10/12)

El pas d'en Revull, al barranc d'Algendar, serà un dels itineraris florístics que des del projecte LIFE+RENEIX de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera (Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular) s'estan habilitant per a la visita autoguiada per al públic general. L'objectiu d'aquests itineraris és donar a conèixer els valors ambientals i florístics de la zona i fomentar una actitud de respecte de la població cap al medi natural. A la finca pública des Torretó (Ciutadella) s'ha senyalitzat recentment un altre itinerari.
El passat dissabte dia 20 d'octubre, un grup de voluntaris de medi ambient de la Creu Roja de Ferreries i de Protecció Civil, col·laboraren amb l'equip del projecte per instal·lar la senyalització informativa del camí. Aquesta senyalització ha estat fabricada artesanalment per un arader amb llenya d'ullastre, i consta de quatre petits plafons i 20 pilons d'indicació d'espècies de la flora del camí.

El pas d'en Revull té un gran interès ecològic i paisatgístic, i entre d'altres aspectes destacables, alberga espècies rares i úniques de la flora menorquina, com és el cas de Cymbalaria fragilis i Viola stolonifera (viola boscana). Aquesta riquesa, juntament amb el valor històric i social del camí, li confereix un gran valor educatiu. El projecte LIFE+RENEIX, mitjançant el programa Salut Jove del Consell Insular de Menorca, ofereix visites guiades a la zona per a escoles i grups.

Volem agrair la col·laboració inestimable de tots els voluntaris que col·laboren en aquesta i altres activitats, i especialment als grups de la Creu Roja de Ferreries, de Protecció Civil, els voluntaris de medi ambient de l'ajuntament de Ferreries, el grup de Miquel Morlà i amics, el taller de l'Agenda Local 21 de Ferreries, el grup d'escoltes de Sant Bartomeu i els veïns de s'Enclusa. També volem agrair el suport que s'ha donat a la iniciativa per part de l'ajuntament de Ferreries, del Bisbat de Menorca i de la família Rotger.

El projecte LIFE+RENEIX té l'objectiu de restaurar zones degradades amb presència de flora amenaçada i de comunitats vegetals singulars, i està cofinançat per la Unió Europea.

Enllaços Relacionats

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Voluntaris1Voluntaris2Voluntaris3
Voluntaris 4Voluntaris 5Pilons 1
Panell
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter