Una representant de la Comissió Europea ha realitzat els dies 11 i 12 de juny la seva visita anual al projecte LIFE+RENEIX, i va mantenir una entrevista el dilluns amb el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, el director insular del departament, José Luis Orfila, i la directora del projecte LIFE+RENEIX, Irene Estaún.

La Comissió Europea visita Menorca per avaluar el projecte LIFE+RENEIX (14/06/12)

Una representant de la Comissió Europea ha realitzat els dies 11 i 12 de juny la seva visita anual al projecte LIFE+RENEIX, i va mantenir una entrevista el dilluns amb el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, el director insular del departament, José Luis Orfila, i la directora del projecte LIFE+RENEIX, Irene Estaún. En aquesta reunió es van revisar les actuacions executades i les previstes, i es va valorar positivament la celebració d'una conferència el dia 31 de maig en commemoració dels 20 anys del Programa LIFE, esdeveniment que apareix a la pàgina oficial del programa LIFE (http://life20.eu/). També es va aprofitar per parlar sobre possibles propostes de nous projectes LIFE per donar continuïtat a les accions de conservació de la biodiversitat en el marc de la reserva de biosfera de Menorca.

Seguidament es van visitar, amb l'equip tècnic del projecte, les àrees d'actuació per comprovar sobre el terreny les actuacions que s'han executat o que estan en marxa a les zones des Alocs, el Pilar i Binimel·là-Pregonda. En aquestes zones s'han efectuat tancaments amb parets seques i altres tècniques per ordenar els accessos i restaurar àrees d'alt interès ecològic amenaçades per diferents processos relacionats amb l'erosió i el trànsit descontrolat d'usuaris i vehicles. En algunes zones s'estan efectuant sembres de vegetació per restaurar àrees al seu estat original.

L'ús de tècniques tradicionals com ara l'empedrat i les parets seques han estat molt ben valorats per la Comissió, així com algunes de les actuacions de recuperació d'interessants sistemes dunars com el Pilar i s'Alairó. D'altra banda, la proximitat d'aquesta visita de seguiment amb la que va mantenir el Comitè Científic del projecte durant la darrera setmana de maig, ha permès aportar les apreciacions d'aquest Comitè sobre les actuacions que el projecte té en marxa, i els avenços que ha suposat la seva col·laboració en el plantejament de temes com ara la sembra d'espècies per revegetar, el reforçament d'espècies amenaçades, les mesures de control d'erosió i les actuacions encaminades a conscienciar la població com ara els itineraris florístics interpretatius.

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Alocs1Alocs2Binim1
Calesmorts
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter