Els pròxims dies 30 i 31 de maig es reuneix a Menorca per segona vegada el Comitè Científic del projecte LIFE+ RENEIX, un òrgan consultiu format per un equip multidisciplinari d'experts en les diferents disciplines científiques rellevants per al projecte, que té la funció d'assessorar i fer un seguiment de les actuacions que es duen a terme al llarg de tot el projecte.

Segona reunió del Comitè Científic del projecte LIFE+ RENEIX: 30 i 31 de maig

Els pròxims dies 30 i 31 de maig es reuneix a Menorca per segona vegada el Comitè Científic del projecte LIFE+ RENEIX que desenvolupa l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, adscrita al Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca. Aquest comitè és un òrgan consultiu format per un equip multidisciplinari d'experts en les diferents disciplines científiques rellevants per al projecte, i té la funció d'assessorar i fer un seguiment de les actuacions que es duen a terme al llarg de tot el projecte.

En aquesta reunió, que durarà dos dies, es visitaran amb els experts les zones on ja s'han posat en marxa actuacions de restauració del medi natural: es Alocs, el Pilar, Binimel·là i el pas d'en Revull. La intenció és poder avaluar les actuacions executades així com la planificació prevista per als pròxims mesos, de manera que es puguin desenvolupar les accions de restauració de la manera més adequada i efectiva en cada cas. Cal recordar que el projecte LIFE+RENEIX actua a zones degradades on es troben algunes de les comunitats vegetals més interessants i amenaçades de l'illa, i la intervenció del projecte per a la seva restauració ecològica es tracta d'una iniciativa pionera a la regió mediterrània.

El Comitè Científic es reuneix anualment i en ell hi participen un representant de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, un representant de la Universitat de les Illes Balears, un representant de l'Institut Menorquí d’Estudis, un representant de l'Organisme Autònom Parcs Nacionals del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i tres experts en temàtiques d'interès per al projecte com l'ecologia evolutiva, la biologia de la conservació, la genètica i la gestió de projectes LIFE.

A més, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Programa LIFE de la Comissió Europea, un dels membres del Comitè, Emili Laguna, oferirà una xerrada a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca el dijous 31 a les 20:30h amb el títol: “La contribució del Programa LIFE a la conservació de la biodiversitat de la reserva de biosfera de Menorca”.

Per a més informació podeu visitar la pàgina web: http://lifereneix.cime.es
També podeu seguir les novetats sobre el projecte a Twitter: @lifereneix i a Facebook: Life reneix.

Enllaços Relacionats

Més informació
Ordre del dia II reunió
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter