El diumenge dia 27 de novembre estan convocades totes aquelles persones i entitats interessades en participar a una jornada de voluntariat per sembrar arbres al pas d'en Revull i realitzar algunes feines de neteja.

27 de novembre: sembrem arbres al pas d'en Revull (10/11/11)

El diumenge dia 27 de novembre estan convocades totes aquelles persones i entitats interessades en participar a una jornada de voluntariat per sembrar arbres al pas d'en Revull i realitzar algunes feines de neteja. Es sembraran alguns exemplars d'arbres típics d'aquest ambient, com oms, figueres, noguers, alzines o magraners, que s'han obtingut del viver de plantes autòctones del GOB i del projecte Arbres d'Algendar, que Càritas Diocesana i el Bisbat de Menorca tenen a la finca des Canaló.

Aquesta activitat s'emmarca dins les actuacions que s'han impulsat per recuperar aquest antic camí, una tasca que es va iniciar gràcies a la feina voluntària de moltes persones i diferents col·lectius de Ferreries. El projecte LIFE+RENEIX de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, que depèn del departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca, té per objectiu restaurar àrees de Menorca amb espècies i comunitats de plantes amenaçades i singulars, i va definir el pas d'en Revull com una de les zones d'actuació per a la conservació del valuós patrimoni florístic de la zona i per potenciar la component social i educativa d'aquest indret. Les actuacions del projecte LIFE+ RENEIX s'han centrat en la reconstrucció d'una paret seca desapareguda, la rehabilitació de trams de paret en mal estat i de portells, així com la reparació puntual de trams d'empedrat.

També hi ha prevista la creació d'un itinerari florístic interpretatiu. Actualment ja s'ofereixen visites guiades per conèixer la flora de la zona a grups escolars en el marc del programa Salut Jove del Consell Insular de Menorca.

Totes aquestes actuacions s'han realitzat amb la col·laboració de l'ajuntament de Ferreries, la Creu Roja de Ferreries, el grup de Miquel Morlà i amics, els voluntaris de medi ambient de l'ajuntament de Ferreries, l'Agrupament escolta Sant Bartomeu, l'Associació de Veïns de s'Enclusa i el grup de Protecció Civil, a més de comptar amb el suport de la propietat de la zona.

El pas d'en Revull destaca per la riquesa vegetal i l'exclusivitat per a algunes espècies singulars de la flora menorquina com ara Cymbalaria fragilis i Viola stolonifera. El fet d'estar situat dins una de les formacions geomorfològiques més singulars de Menorca, el barranc d'Algendar, li confereixen un atractiu especial pel valor paisatgístic i històric de la zona, que la fan molt popular entre la gent del poble i visitants.

Ens trobarem a l'aparcament des Canaló a les 10h. Us hi esperam!

Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter