La Comissió Europea va realitzar el dia 9 de juny la primera visita de seguiment al projecte LIFE+ RENEIX (LIFE+07/NAT/E/000756) “Restauració d'hàbitats d'espècies prioritàries a l'illa de Menorca”, que el Consell Insular de Menorca està desenvolupant des del mes de setembre de 2009.

Visita de la Comissió Europea al projecte LIFE+RENEIX

La Comissió Europea va realitzar el dia 9 de juny la primera visita de seguiment al projecte LIFE RENEIX (LIFE+07/NAT/E/000756) “Restauració d'hàbitats d'espècies prioritàries a l'illa de Menorca”, que el Consell Insular de Menorca està desenvolupant des del mes de setembre de 2009.

Durant la visita, l'equip tècnic del projecte juntament amb el representant de la Comisió van visitar les zones on estan previstes les actuacions de restauració: Es Alocs-El Pilar, Binimel·là i la zona des Murtar, per tal que la Comissió Europea pugui fer una avaluació inicial de la situació actual en què es troben aquestes zones. Els principals problemes que les afecten estan relacionats amb la presència de molts vials innecessaris i amb un ús públic intensiu i no regulat, sobretot per vehicles motoritzats, la qual cosa està afectant greument a la conservació de moltes espècies d'interès, així com a la qualitat paisatgística d'aquestes zones. Dues de les espècies clau del projecte són espècies exclusives de l'illa de Menorca, que només es troben en aquestes localitats com a àrea única de distribució. Es tracta concretament d'una espècie de socarrell (Femeniasia balearica) i d'una veça (Vicia bifoliolata). La seva conservació, per tant, depèn de la recuperació d'aquests entorns degradats.

Durant la visita al projecte es va comptar amb l'assistència dels regidors de medi ambient dels ajuntaments de Ferreries, Eulàlia Truyol, i des Mercadal, Damià Coll, que són dos dels municipis on es pretén actuar en el marc del projecte. El projecte té un important component de participació social previst, tema que es va poder tractar durant la visita, ja que els ajuntaments col·laboraran en els aspectes de difusió de les jornades participatives que s'organitzin.

Imatges relacionades

Imatges relacionades
Visita CE Es Alocs juny 2010
Compartir en: Publicar en facebook  Publicar en twitter